Академічна доброчесність та соціальна відповідальність педагогів ВНЗ і коледжів за якість навчання і виховання студентів

27  березня  2018 р. на кафедрі соціології, філософії і  права Академії пройшов семінар-практикум для викладачів кафедри та викладачів гуманітарних дисциплін коледжів, які входять до складу  ОНАХТ. Тема семінару: «Академічна доброчесність та соціальна відповідальність педагогів ВНЗ та коледжів за якість навчання  і виховання студентів». Учасників семінару-практикуму привітали Директор навчально-наукового інституту прикладної економіки та менеджменту ім. Г.Е.Вейнштейна, к.е.н., доцент Каламан О.Б. та декан факультету менеджменту, маркетингу та логістики, к.е.н., доцент  Агєєва І.М. Перед присутніми  з доповіддю «Соціальна відповідальність педагогів коледжів за якість і виховання студентів» виступив Голова Ради директорів коледжів Одеської області, директор Одеського технічного коледжу  Коваленко А.В.

Під час роботи семінару-практикуму були обговорені наступні питання: Соціально-психологічні особливості роботи викладача ВНЗ з студентською аудиторією  – Черняк Г. А. к.і.н.. доцент, професор кафедри соціології, філософії і права ОНАХТ; Роль культури у формуванні соціальної відповідальності майбутнього фахівця – Соловей А.О., к.і.н. доцент, професор кафедри соціології, філософії і права ОНАХТ; Усвідомлення студентами процесу навчання – Рощина-Боговик Ю.О., викладач Одеського технічного коледжу  ОНАХТ; Інноваційні підходи до створення освітніх продуктів навчального процессу – Коннікова О.К., викладач Одеського технічного коледжу  ОНАХТ; Відповідальність викладача за високий темп вивчення матеріалу – Лисяний А.О., викладач Одеського коледжу газової і нафтової промисловості  ОНАХТ; Моральна відповідальність педагога – Зухіна Є.М., викладач Одеського  механіко-технологічного  коледжу ОНАХТ; Співпраця з батьками студентов – одна із засад гарманійного розвитку особистості молодої людини – Ігнатьєва К.С., викладач Одеського  механіко-технологічного  коледжу ОНАХТ.

Модератор форуму – Черняк Галина Анатоліївна.

«Гуманітарна складова в системі підготовки фахівця за програмами вищої професійної освіти є важливою складовою фундаментальної освіти, дозволяючи сформувати не вузько підготовленого професіонала, а особистість із широким поглядом на природу, світ, людину», – зазначила Галина Черняк.

«І в цьому процесі провідна роль відводиться викладачеві, педагогу. Наш форум націлений на професійний розвиток викладачів гуманітарних дисциплін на основі обміну думками та досвідом. А, як відомо, професійний розвиток зазвичай відбувається в ході професійного спілкування, яке організовують професійні спільноти. Тому наша кафедра і спрямовує свої зусилля на те, щоб стати майданчиком для цікавого спілкування професіоналів», – сказала на завершення Галина Анатоліївна Черняк.

_DSC3107а _DSC3051а _DSC3061а _DSC3052а _DSC3043а _DSC3066а _DSC3042а _DSC3045а _DSC3044а _DSC3096а _DSC3089 а _DSC3091а _DSC3090а _DSC3035а _DSC3103 а_DSC3053а _DSC3082а 0002 0003