Пам’яті великих попередників: до 90 – річчя від дня народження завідувача кафедри соціології, філософії і права ОНАХТ А.П. Чередниченка

40 років тому він очолив кафедру соціології, філософії і права Одеської національної Академії харчових технологій, 26 –  став одним із засновників Академії політичних наук України, 25 – очолив Південноукраїнську філію Української академії політичних наук, автор масштабних наукових праць, підручників, розділів енциклопедій, доктор філософських наук, професор, академік Анатолій Павлович Чередниченко.

Сьогодні, 15 лютого 2019 йому виповнилося  б  90 років.

У його житті велике значення мали «три кити» – сумлінна і творча праця, потяг до нових знань і інтелектуальне спілкування з колегами і друзями. Він був людиною незвичайної працездатності, «трудоголік», які не вміють погано працювати.

Безкомпромісний, порядний, вміючий блискуче формулювати нові наукові ідеї і доводити їх широкій аудиторії.

Пам’ять про Анатолія Павловича Чередниченко збережена в його перевиданих працях, в названій на його честь спеціалізованої аудиторії Одеської Академії харчових технологій, у встановленій пам’ятної табличці на будинку, де він жив.

Але головні носії пам’яті про нього – це люди, рідні, друзі, колеги, численні учні. Нові публікації, захищені дисертації, появі яких він сприяв, стали кращими матеріальними носіями пам’яті про академіка Анатолія Павловича Чередниченко.

МОЛОДОСТЬ ЧЕРЕДНИЧЕНКО. х 300jpg Cherednichenko-4 1983 год заседание кафедры проводит зав.кафедрой Чередниченко А П

Езовит Курдюков Милевич Сочинская Лоренцева Чередниченко 1980 1994 заседание кафедры