Пам’яті Г. Л. Баканурського: вченого і педагога кафедри соціології, філософії і права ОНАХТ

Сьогодні, 2 жовтня 2019 року виповнилося б 90 років від дня народження Г.Л. Баканурського – професора, доктора філософських наук кафедри філософії, соціології і права ОНАХТ.
Григорій Леонідович народився 2 жовтня 1929 року в с. Сальське, Ростовської області. У 1952 році закінчив юридичний факультет Одеського державного університету ім. І.І. Мечникова. Працював в правоохоронних органах Одеської області та м. Одеси. У 1972 році захистив кандидатську дисертацію і отримав ступінь кандидата юридичних наук. З 1976 року працював доцентом кафедри філософії Одеського інституту харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова. У 1987 році захистив докторську дисертацію і з 1989 р. по1999 р працював професором кафедри філософії ОНАХТ. З 2000 р. по 2008 р продовжив свою роботу на кафедрі соціології, філософії і права.
Професор Баканурський Г. Л. опублікував ряд книг з релігієзнавства, культурології, правознавства. Проблематика його досліджень стала одним з наукових напрямків роботи колективу викладачів кафедри.

 Наукові дослідження Г. Л. Баканурський завжди були присвячені аналізу найбільш актуальних, життєво важливих і складних проблем суспільства.

Г.Л. Баканурскій доклав зусиль для підготовки висококваліфікованих кадрів кафедри. Його лекції викликали незмінний інтерес у студентів і аспірантів. Він завжди уважно і дбайливо ставився до молодих вчених. Під його безпосереднім керівництвом працювали і згодом успішно захистили кандидатські дисертації Мордовець М.В., Клейменова С.М.
На жаль, організаторська, педагогічна і творча діяльність професора Г.Л. Баканурського раптово обірвалася 15 травня 2013.
Професор Григорій Леонідович Баканурський багато зробив для розвитку вищої школи, підготовки і виховання випускників Одеської національної академії харчових технологій.

Галина Черняк