Г.А.ЧЕРНЯК: ДО 90-річчя ВИДАТНОГО   ФІЛОСОФА СУЧАСНОСТІ, ДОКТОРА ФІЛОСОФСЬКИХ НАУК, ПРОФЕСОРА ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО ТЕХНОЛОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ В.М.ЧУГУЕНКО(13.04.1934-31.08.2014)

Сьогодні, 13 квітня 2024 року виповнилося 90 років видатному філософу сучасності, доктору філософських наук, професору Одеського національного технологічного університету, академіку, дійсному члену Міжнародної академії інформатизації Української академії економічної кібернетики Віталію Михайловичу ЧУГУЕНКО.

 Він був визнаний одним із ста видатних вчених-філософів у світі Міжнародним Біографічним центром в Кембриджі.

В Одеському  національному технологічному університеті (тоді Одеська  національна академія харчових технологій) Віталій Михайлович працював завідувачем кафедри філософії з 1981-2014 роки.

Він був унікальним вченим, вченим, який вмів сполучати теорію на високому рівні з новітніми та добротними методичними практиками, тобто був Видатний Вчений та Видатний Вчитель!

За його участю видано понад 10 навчальних посібників з грифом Міністерства освіти і науки України; 3 індивідуальні монографії. Під його науковим керівництвом підготовлено більш ніж 20 кандидатів наук і один доктор філософських наук. Постійно приймав участь у підготовці до кандидатського іспиту з філософії аспірантів усіх спеціальностей університету. Був членом спеціалізованої ради по захисту кандидатських та докторських дисертацій.

 Понад 20 років працював заступником голови Ради з гуманітарної освіти і виховання студентів, активно сприяв поширенню передового досвіду викладачів соціально-гуманітарних дисциплін, постійно приймав участь у науково-методичних конференціях не лише ОНАХТ, а й в інших навчальних закладах та науково-дослідних центрах зарубіжжя з питань гуманізації навчального процесу.

 Мав наукові розробки в галузі соціальної філософії та соціології, стабільного розвитку суспільства та формування гуманістичної культури інженерних кадрів. Автор понад 150 наукових публікацій.

Вчителем з великої букви він був для студентів, аспірантів, колег, був Справжнім Філософом.