Г.А.ЧЕРНЯК: Статус «молодий науковець» отримали 6 студентів групи ГН- 439 факультету нафти, газу та екології ОНТУ

Як відомо, кожен викладач університету запрошує всіх студентів до участі у студентських конференціях. Але не кожен студент вирішується на такий крок. Студентська група ГН-439 факультету нафти, газу та екології цього навчального року слухала мій курс «Політологія». Не можна сказати, що оволодіння політологічними знаннями викликало в них ентузіазм і захоплений науковий інтерес, але зважене засвоєння теорії та зіставлення з практикою все-таки прилучало до цієї навчальної дисципліни. Мабуть, справжній інтерес викликав пошук відповіді на поставлені мною питання: Хто ви? Які ви? Яким багажем володієте? Яким бачите свій внесок у відновлення нашої країни після закінчення війни? Роздуми над цими питаннями лягли в основу наукових студентських робіт. Після обговорення проблематики на практичних заняттях, шестеро студентів наважилися представити свої напрацювання на V Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Актуальні аспекти соціально-економічного розвитку України: погляд молоді», яку організовували Міністерство освіти і науки України, Одеський національний технологічний університет та Навчально-науковий інституті прикладної економіки та менеджменту ім. Г. Є. Вейнштейна.

Діана Шепеляєва поглибилася у питання культури та соціальних уявлень студентської молоді на облаштування України після війни; Олександр Щербатюк розбирався з роллю волонтерства у військовий та повоєнний час; Олена Пуга визначала вплив рівня освіти на подолання політичного відчуження у студентському середовищі; Юлія Сербенюк вела пошук особливостей соціалізації студентської молоді у сучасній Україні; Дмитро Піддубний виявляв параметри менталітету та соціальні уявлення студентської молоді України, та Владислав Мільковський вивчав вплив держави на виникнення у студентської молоді України політичних поглядів та цінностей.

Відповідаючи на питання тих студентів,  які не ризикнув прийняти участь у конференції говорячи про те, що це марна робота і вона нічого не додає студенту, підкреслюю переваги:

-у них є публікація в одному з найкращих Збірників наукових студентських праць в Україні;

– вони отримали  досвід виступу  перед публікою;

-отримали додаткові бали для вступу в магістратуру.

І головне! Діана Шепеляєва, Олександр Щербатюк, Олена Пуга, Юлія Сербенюк, Дмитро Піддубний та Владислав Мільковський

ОТРИМАЛИ СТАТУС  «МОЛОДИЙ НАУКОВЕЦЬ»!

Всі викладачі кафедри філософії і права Одеського національного технологічного університету, і я особисто, вітаємо вас з цим успіхом!