Мастер-клас О.В.Ольшевської з наукометрії для викладачїв кафедри соціології, філософії і права

SONY DSC21 червня викладачі кафедри соціології, філософії і права прослухали мастер-клас на тему «Наукометрії – інструментарій популяризації сучасного вченого», спікером виступила к.тех.н., доцент кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки, керівник координаційного центру видання наукової періодики ОНАХТ Ольга Володимирівна Ольшевська. Інтенсивний розвиток кафедри у галузі Social Science Media (необхідно зауважити про стовідсоткову зареєстрованість співробітників кафедри у таких системах як Google Scholar, ORCID, Researcher ID) призвів до попиту інформації, зі сторони співробітників кафедри, в галузі наукометрії. О.В. Ольшевська послідовно розкривала необхідні кроки для публікації, пояснювала механізми відкритого доступу Open access, авторське право, умови рецензування, електронні системи пересилання статей OJS, правила оформлення переліку використаних джерел – References.

Для науковців важливо мати доступ до сучасних наукових досягнень, тому можливість зареєструватися в електронній бібліотеці Mendeley викликала зацікавленість, оскільки дозволила знайти публікації з соціальних наук в іноземних виданнях. Не менш важливим було дізнатися про альтметрику, яка складається не тільки з традиційних публікацій: тез, статей, книг, але й блогів у соціальних мережах.

SONY DSCПісля заняття викладачі скористалися нагодою попрацювати у бібліотечній залі А-226 з базою De Gruyter, яку підключили до локальної мережі ОНАХТ. Мастер-клас О.В. Ольшевської відкрив нові простори знань та навичок, які необхідні сучасному науковцю та зорієнтував викладачів кафедри у важливих правилах публікацій в журналах, зареєстрованих у базах Scopus.Кафедра соціології, філософії і права висловлює вдячність завідувачці бібліотеки ОНАХТ І.І. Зінченко за співпрацю та надану можливість прослухати майстер-клас  О.В. Ольшевскої у чудово обладнаній аудиторії А-226.

С.А. Дмитрашко – ст.викладач кафедри  соціології, філософії і права,  к.п.н.