Пам’яті жертв Бабиного Яру

12 жовтня 2017 року, професор кафедри Соловей А.А. провів для студентів груп Т-105,106 лекційне заняття, присвячене 70-річчю з дня трагедії Бабиного Яру.

Студенти почули розповідь історика про те, як 29 вересня 1941 року, в окупованому німцями Києві почалися масові розстріли людей в Бабиному Яру.

-І понині ця трагедія вважається наймасштабнішою в історії людства, коли всього за два дні було розстріляно майже 34 тисячі осіб. Нацисти тиждень вбивали на пустирі євреїв, а пізніше – циган, партизанів, радянських військовополонених, підпільників. Всього тут загинуло, за різними підрахунками, понад 100 тисяч осіб – сказав професор Соловей А.А.

Разом з викладачем, про цю трагедію, говорили і студенти, які підготували наукові повідомлення: Запорожченко О., Казанжи А., Францишко А., Чуприна О. В своїх повідомленнях студенти спиралися на матеріал очевидців.

– За два дні в Бабиному яру загинуло майже 34 тисяч людей. Із сотень тисяч людей врятувалося лише кілька десятків – підкреслила у своєму виступі О.Казанжі. – Мені вдалося знайти матеріал, в якому євреї-кияни згадують, як їм вдалося вціліти завдяки православним хрестиками.

Для майбутніх фахівців в галузі туризму глибоке вивчення цієї історичної  і трагічної події в житті українського народу відіграє велике значення. Адже молодому поколінню належить не тільки розвивати туристичний бізнес в нашій країні, але і знайомити туристичне співтовариство з історією України, перемогами, досягненнями і трагедіями українського народу.

 

_DSC1115 ААА

Г.А.Черняк